Vikend mentalnog zdravlja

10 i 11 dec 2016

JAČAJMO REZILIJENTNOST POJEDINCA, PORODICE I ZAJEDNICE

Vikend mentalnog zdravlja - 10 i 11  dec 2016

Šta znači mentalno zdravlje?

Mentalno zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa, kao i uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivne komunikacijske stilove sa drugima i još mnogo drugih aspekata.

Omladinski klub "Skladište" Fondacije Danilo Kiš otvara svoja vrata za spektar psihoterapeuta i edukanata psihoterapije koji su pripremili nekoliko psihoedukativnih i iskustvenih radionica za vas: Subota, 10. decembar 2016. 

10.00-13.00
Radionica: “Asertivna komunikacija”
Radionicu pripremila i vodi: Aleksandra Radulović Zelenika

Edukativna radionica na temu “Asertivna komunikacija” je koncipirana sa ciljem da pomogne u unapređivanju komunikacijskih veština u svakodnevnim odnosima. Ukoliko imate problem da iskažete svoje mišljenje, svoje emocije i da se na pravi način zauzmete za sebe, a da ne ugrožavate druge, onda je ovo radionica za vas. Pored iskustvenog dela, govoriće se o asertivnim pravima i prepoznavanju različitih komunikacijskih stilova kao i o tome kako asertivno uputiti i primiti kritiku. Radionica će vam pomoći da poboljšate komukacijske veštine i ojačate svoje samopouzdanje. 

Aleksandra Radulović Zelenika, psihološkinja i REBT terapeutkinja, sa adolescentima i odraslima radi individualnu psihoterapiju.
Prijave i pitanja: skolovanjesrca@yahoo.com

15.00-17.00
Radionica: “Uloga očeva u porodici”
Radionicu pripremio i vodi: Boris Telečki

Edukativna i iskustvena psihodramska radionica “Uloga očeva u porodici” obuhvata teme: oblikovanje i razvoj uloge očeva u porodici kroz istoriju, koje su važne konstante, na koju porodičnu dinamiku utiče i kako se u moderno vreme može odrediti pozitivna uloga očeva, šta znači koncept "dovoljno dobrog oca". Biće reči i o tome kako se u ovom kontekstu određuje uloga očeva u razvoju dece, kako utiče kvalitet odnosa majka - otac na porodičnu dinamiku, i zašto je važno baviti se odvajanjem partnerske od roditeljske uloge. Radionica je namenjena očevima, ali i majkama. 

Boris Telečki je psiholog i psihodramski psihoterapeut, muškarac, suprug i otac dvoje dece. Redosled navedenih uloga ne određuje prioritete u njegovom životu, jer on svakodnevno uspešno balansira između ovih uloga. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom.
Prijave i pitanja: telecki@gmail.com

nedelja, 11. decembar 2016.

10.00-13.00
Radionica: “Emocionalno vezivanje u detinjstvu i odraslom dobu”
Radionicu pripremila i vodi: Marijana Vasilijević

Radionica o “Emocionalnom vezivanju u detinjstvu i odraslom dobu” je namenjena svima koji žele da sagledaju sopstvene načine emocionalnog vezivanja i analiziraju svoj ”socijalni atom”. Učesnici se pozivaju na iskren razgovor i deljenje iskustava o prijateljstvu, vezama, porodičnim odnosima.

Marijana Vasilijević je pedagoškinja i edukantkinja integrativne dečje psihoterapije, njena oblast rada je prvenstveno sa decom u individualnom i grupnom terapijskom kontektsu.
Prijave i pitanja: vasilijevicmarijana@gmail.com

15.00-17.00
Radionica: „Emocionalno vezivanje odraslih osoba sa fokusom na partnerske odnose“
Radionicu pripremila i vodi: Nina Racić

Radionica o „Emocionalnom vezivanju odraslih osoba sa fokusom na partnerske odnose“ namenjena je pojedincima i parovima, koji žele da, kroz različite interaktivne vežbe, bolje upoznaju sebe, postanu senzitivniji za prepoznavanje tuđih osećanja. Naučićete kako da preuzmete odgovornost za sopstveno donošenje odluka pri ulasku u partnerski odnos i osvestite koji su to uzroci u našem postupanju pri relaciji sa drugim ljudima, zbog kojih često završimo u disfunkcionalnim partnerskim vezama koje imaju vrlo sličan obrazac.

Nina Racić je psihološkinja i edukantkinja integrativne psihoterapije pod supervizijom. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa ženama žrtvama nasilja i praktikuje gej afirmativnu psihoterapiju.
Prijave i pitanja: racic_nina@yahoo.com

Veličina grupa je ograničena, stoga se prijavite što pre. Učešće je besplatno.

Dobrodošli ste da učite o sebi, da se osećate bolje sa sobom i u odnosima sa drugima!

© Copyright 2019 Centar za lični razvoj SPEKTRUM - Subotica - All Rights Reserved | Design by: InfoText Infotext