TELESNA PSIHODRAMA
PSYCHODRAMATIC BODYWORK®

Uvodna edukativno-iskustvena radionica
ood 21. do 23. veljače 2020.

Uvodna edukativno-iskustvena radionica - 2020

Radionice tjelesne psihodrame (PSYCHODRAMATIC BODYWORK® po učenju Susan Aaron) podrazumijevaju kombiniranje dva psihoterapijska modaliteta: psihodramu i model tjelesne psihoterapije. Psihodrama koristi dramske akcijske tehnike s ciljem oslobađanja i ponovnog integriranja blokirane spontanosti.

Tjelesni rad podrazumijeva upotrebu “sigurnog” dodira i pomaže u prepoznavanju i razumijevanju poruka našeg tijela. Te poruke su najčešće maskirane u bolove, ukočenost, bolesti i sl.TEMATIKA UVODNE RADIONICE TJELESNE PSIHODRAME:
• demonstracija, razumijevanje i iskustvo u tkv. emocionalnim pražnjenjima (emotional releases) u radu sa osjećajima ljutnje, tuge i straha,
• mogućnost da sudionici na siguran način iskuse pražnjenje navedenih osjećaja,
• demonstracija izražavanja ljutnje, tuge i straha od blagih emocionalnih reakcija do potpunog otpuštanja ovih emocija,
• učenje o tome gdje su u tijelu locirani blokirani osjećaji,
• učenje i uvježbavanje principa korištenja sigurnog dodira,
• demonstracija integracije emocionalnih pražnjenja i tjelesnog rada na psihodramski način i učenje i uvježbavanje 6 principa teorije zatvaranja (Closure Theory).

Radna atmosfera je ispunjena spontanošću, kreativnošću, suzama i smijehom gdje se osjeti istinska povezanost sa sobom i drugima.

UVJET ZA SUDJELOVANJE NA RADIONICI:
Polaznici moraju biti u terapijskom procesu i/ili u edukaciji za psihoterapeuta ili da su završili psihoterapijsku edukaciju (bilo kod modaliteta).

DATUM I VRIJEME:
21. veljače od 12 do 19.30 sati
22. veljače od 10 do 17.30 sati
23. veljače od 10 do 17.00 sati

MJESTO: Osijek
Prijave su otvorene do 15. veljače, a prijavljivanje je moguće putem mail adrese: bodyworkserbia@gmail.com Nakon prijave predviđen je skrining intervju zainteresiranih sa jednim od voditelja radionice, kada je obavezno uplatiti 50% kotizacije.

CIJENA RADIONICE:
- za prijave do 15. siječnja - 200€
- za prijave od 16. siječnja do 15. veljače - 250€
- za edukante psihoterapije: 200€

Svaki polaznik dobiva potvrdu o 18 sati iskustvenog-psihoterapijskog rada!

VODITELJI RADIONICE: Peter Haworth - Jedan od osnivača Britanske psihodramske asocijacije i senior trener Oxfordske škole psihodrame i integrativne psihoterapije (OSPIP). Radio je kao psihodramski psihoterapeut-konzultant u Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) u Engleskoj sve do umirovljenja 2008. godine. Od 2009. godine redovno vodi radionice u Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Sonja Savić - Psihodramski psihoterapeut, EMDR terapeut i dječiji integrativni psihoterapeut. Nositelj Nacionalnog i Europskog certifikata za psihoterapiju. Živi i radi u Beogradu, sa djecom, mladima i svima onima koji se tako osjećaju.

Karolina Vereš - Diplomirana psihologinja, psihodramska psihoterapeutkinja sa završenom edukacijom iz tjelesne psihodrame. Posjeduje Nacionalni certifikat za psihoterapiju.

Lucija Jelić - Master psihologinja, psihodramska psihoterapeutkinja, posjeduje edukaciju iz tjelesne psihodrame. Vodi psihodramske radionice u Novom Sadu i drugim gradovima. Posjeduje osnovni stupanj edukacije iz geštalt terapije.

Jelena Milić Jerković - Psihodramska psihoterapeutkinja i specijalna pedagoginja sa završenom edukacijom iz tjelesne psihodrame. Posjeduje Nacionalni certifikat za psihoterapiju. Bavi se individualnom i grupnom psihoterapijom u Beogradu.

© Copyright 2019 Centar za lični razvoj SPEKTRUM - Subotica - All Rights Reserved | Design by: InfoText Infotext