Grupa za lični rast i razvoj

Obaveštavamo Vas da pokrećemo grupu za lični rast i razvoj u Subotici. 

Grupa za lični rast i razvoj

Grupu će činiti stalni članovi, tj. formiramo tzv. zatvoreni tip grupe, kako bi se ljudi međusobno upoznali i bili dovoljno otvoreni da u poznatom i sigurnom okruženju istražuju sebe i način na koji stupaju u interkaciju i/ili bivaju sa drugima.

Optimalno bi bilo da grupa broji 8 članova + 2 psihoterapeuta (Eržebet Blaško i Jelena Jerković), koji će pratiti dinamiku i procese na nivou grupe. Svaki susret će biti polustrukturiran, što znači da će psihoterapeuti ponuditi neku temu ili tzv. eksperiment iz široke palete geštalt tehnika, nakon čega ćemo se baviti analizom.  Grupa će imati najmanje 10 susreta, a nakon toga će članovi odlučiti žele li da nastave i dalje sa ovakvim oblikom rada ili ne. Ukoliko budu želeli, biće organizovano još 5 ili 10 susreta, kako većina bude odlučila. Na kraju svakog susreta ćemo ostavljati prostor za male, kratke lične radove (poput individualne psihoterapije, čija je cena daleko skuplja, dok bi ovi kratki lični radovi u grupi bili uključeni u cenu susreta), ukoliko članovi budu bili zainteresovani za ovako nešto.

Ukoliko bude bilo interesovanja, davaćemo i kratak teorijski osvrt na ono čime se bavimo. 

Tempo susreta bi bio svake druge subote, sa letnjom pauzom - i nastavkom grupnih susreta od druge polovine septembra. Teme kojima bismo se bavili pratiće grupnu dinamiku i zavisiti od interesovanja samih članova grupe, tako da ih ne možemo jasno precizirati, ali svakako da ćemo za početak izabrati nešto iz domena kontakta, granica i rada na introjektima.

Susreti bi za period maj-jun bili rezervisani za datume 4. maj (prvi susret) i potom 18. maj, 1. jun, 15. jun i 29. jun. Svim subotama radili bismo od 17-20h, u prostorijama Centra za lični razvoj "Spektrum" (blizu autobuske stanice u Subotici, na adresi Sonje Marinković 10, stan br. 1) po ceni kotizacije od 20e (ili 2.500 dinara) po susretu.

U septembru bismo susrete mogli pomeriti i na neki drugi dan, ukoliko bi članovima to više odgovaralo, kao što bismo se o svakom narednom susretu (počevši od septembra) dogovarali i održavali ga onda kada svima (ili većini članova) odgovara.

Nakon prijave predviđen je skrining intervju zainteresovanih sa jednim od voditelja radionice, kada je neophodno uplatiti 50% kotizacije.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakav oblik rada i želite da budete deo stalne grupe za lični rast i razvoj - javite nam se što pre, zbog veoma ograničenog broja mesta (imamo još 4 slobodna mesta, tj. polovina grupe je već zauzeta), pa se vidimo 4. maja.  Ukoliko Vi lično niste zainteresovani za grupni rad, ali znate nekoga ko jeste, budite slobodni da mu prosledite ovo u mail. 

Prijave je potrebno poslati na e-mail gestalt.terapija@gmail.com najkasnije do četvrtka, 25. aprila 2019. godine. Po pristiglim prijavama, javićemo Vam se u ponedeljak, 29. aprila i potvrditi prijem u grupu. U prijavi je potrebno da navedete ime, prezime, koliko imate godina, bračni status, zanimanje i imate li prethodnog terapijskog iskustva. 

U slučaju da ste zainteresovani za individualnu ili bračnu psihoterapiju - takođe Vam stojimo na raspolaganju. U slučaju da ste edukant nekog od terapijskih pravaca i potrebne su Vam potvrde o ličnom radu u formi grupnih ili individualnih susreta od strane sertifikovanih psihoterapeuta sa Nacionalnim sertifikatom iz psihoterapije - takođe Vam stojimo na raspolaganju.

© Copyright 2019 Centar za lični razvoj SPEKTRUM - Subotica - All Rights Reserved | Design by: InfoText Infotext