Vikend mentalnog zdravlja

4 i 5 februar 2017

Vikend mentalnog zdravlja 4. februar 2017

Šta znači mentalno zdravlje?

Mentalno zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja pojedinca i porodice kao celine. Ona obuhvata svest o sopstvenim nedostacima znanja i veština, aktivan pristup u radu na sebi i poboljšanju kvaliteta života i međuljudskih odnosa, kao i uspešno rešavanje kriznih i stresnih situacija, povećanje kapaciteta emocionalne brige o sebi, asertivne komunikacijske stilove sa drugima i još mnogo drugih aspekata.

Omladinski klub “Skladiše” Fondacije Danilo Kiš ponovo otvara svoja vrata za spektar psihoterapeuta i edukanata psihoterapije koji su pripremili nekoliko psihoedukativnih i iskustvenih radionica za vas:

Subota, 4. februar 2017. godine


10.00-12.00
Predavanje: “Borilački sportovi i filozofija za postizanje mentalnog zdravlja”
Predavanje pripremio: Dejan Matlak
Ovom prilikom možete prisustvovati predavanju o borilačkim sportovima i filozofiji za postizanje duševnog i mentalnog zdravlja, sa prilikom otvorene diskusije na ove teme. Dobrodošli su svi ljubitelji borilačkih veština, raznih sportskih disciplina i svi oni koje zanima odnos tela i duha. Kao što izreka kaže, “u zdravom telu zdrav duh”.
Dejan Matlak je apsolvent antopologije i etnologije, i na drugoj je godini psihoterapijske edukacije iz geštalt psihoterapije. U svoje slobodno vreme voli da se bavi filozofijom, istraživanjem odnosa kulture i kulturnih okvira naših života, filozofije, spiritualnosti i psihoterapije, i dobar je partner u izazovnim egzistencijalnim diskusijama.
Pitanja i prijave: dejanmatlak@yahoo.com


16.00-18.00
Radionica: “Nauči da kažeš NE”
Radionicu pripremila i vodi: Aleksandra Radulović Zelenika
Posle uspešne radionice koju je Aleksandra vodila u decembru na temu asertivna komunikacija, ovom prilikom vas poziva na temu postavljanja granica u odnosu sa drugim ljudima.

Znati kako reći NE je jedna od najkorisnijih veština koje možete razviti ako želite živeti zdrav i produktivan život. Psihoterapeuti smatraju da je važno naučiti da iz pozicije samopoštovanja i poštovanja druge osobe kažete NE svemu što vas ugrožava, što vam ne odgovara ili što je neprijatno za vas. Teme kojima ćete se baviti na radionici sa Aleksandrom su: Zašto je ljudima teško reći NE? Kako gubimo sebe ako ne naučimo da kažemo NE? Kako reći NE zahtevu, a ne osobi? Kako izražavanje pozitivnog NE može promeniti naše živote
Aleksandra Radulović Zelenika, psihološkinja i REBT terapeutkinja, sa adolescentima i odraslima radi individualnu psihoterapiju. Prijave i pitanja: skolovanjesrca@yahoo.com 
Nedelja, 5. februar 2017. godine


10.00-12.30
Radionica: “Porodično nasledstvo”
Radionicu vode: Milana Jovićević i Karolina Vörös
U nedelju, pre vašeg porodičnog ručka, pruža se prilika da učestvujete na iskustvenoj radionici gde će takve teme biti koje svoje poreklo mogu imati u porodičnom stablu, ponavljajući se generacijama. Istražićete šta ste od vaših ličnih “sudbinskih” događaja možda nasledili od predaka i koja su njihova značenja: šabloni u partnerskim odnosima, značajni datumi ili godina života koja se ponavljaju kod raznih članova rodbine, bolesti ili nesreće i druge vezane teme koje ćete poneti sa sobom. U radu se kombinuje transgeneracijski pristup i psihodramska akcija (ulaženje u uloge, zamena uloga i dr.).
Milana Jovićević, dipl. psiholog i i psihodramski terapeut. Radi sa decom predškolskog uzrasta, drži psihodramske radionice za omladinu, radionice i predavanja za roditelje o psihološkim i razvojnim temama. 

Karolina Vörös je psihološkinja i psihodramska psihoterapeutkinja. Ima iskustvo u radu sa raznim grupama, vodi psihodramske psihoterapijske grupe.
Prijave i pitanja: veres.karolina@gmail.com


18.00-20.00
Radionica: “Ciljevi - kako do motivacije?”
Radionicu pripremila i vodi: Jelena Janjić
Sa Jelenom imate priliku da novu radnu nedelju započnete sa jednim pozitivnim pristupom. Na njenoj radionici glavne teme: Zašto je potrebno odrediti svoje ciljeve? Ukoliko jeste kako da uradim? Da li je neophodno planirati vlastito vreme na dnevnom, godišnjem i petogodišnjem nivou? Šta ako nam ne ide sve po planu? Šta ako ne uspem da ostvarim svoje ciljeve? Sve su to neka od pitanja kojima se bavi ova radionica. Ukoliko imate neke od ovih nedoumica dođite na radionicu da ih zajedno razmatrate sa Jelenom i postavite svoje ciljeve! Da umesto “od sutra ću” krenite od ove radionice.
 
Jelena Janjić je defektolog i porodični psihoterapeut. Ima višegodišnje terapijsko iskustvo u radu sa porodicama i pojedincima. Samorazvoj i lična afirmacija su njena omiljena područja.
Pitanja i prijave: jjanjic57@gmail.com

Veličina grupa je ograničena, stoga se prijavite što pre. Učešće je besplatno.
Dobrodošli ste da učite o sebi, da se osećate bolje sa sobom i u odnosima sa drugima!

------------------------------------

© Copyright 2019 Centar za lični razvoj SPEKTRUM - Subotica - All Rights Reserved | Design by: InfoText Infotext